CEMEX započeo izvoz cementa u Egipat

Bez autora
May 19 2010

CEMEX Hrvatska započeo je s izvozom cementa u Egipat, a očekuje da će ga ove godine u tu zemlju izvesti više od 200 tisuća tona. Izvoz cementa CEMEX započinje nakon što je prošle godine u Egipat izvezao gotovo 130 tisuća tona klinkera. Prva ovogodišnja CEMEX-ova pošiljka cementa poslana je u Egipat krajem prošlog tjedna, a sljedeći brod isplovljava u lipnju. Iz CEMEX-a ističu kako su novi ugovori o izvozu cementa na građevinski vrlo zahtjevno tržište Egipta dobar znak za hrvatski izvoz i njegov rast, posebno u vrijeme opće krize. Nastojanje da potakne izvoz na tom tržištu donijelo je CEMEX-u priznanje "Zlatni ključ" za najboljeg izvoznika u Egipat u 2009. godini, nagradu Hrvatskih izvoznika dodijeljenu na njihovoj nedavno održanoj 5. konvenciji.

CEMEX započeo izvoz cementa u EgipatCEMEX Hrvatska započeo je s izvozom cementa u Egipat, a očekuje da će ga ove godine u tu zemlju izvesti više od 200 tisuća tona, priopćeno je iz CEMEX-a.

Izvoz cementa CEMEX započinje nakon što je prošle godine u Egipat izvezao gotovo 130 tisuća tona klinkera.

Prva ovogodišnja CEMEX-ova pošiljka cementa poslana je u Egipat krajem prošlog tjedna, a sljedeći brod isplovljava u lipnju, kaže se u priopćenju.

Iz CEMEX-a ističu kako su novi ugovori o izvozu cementa na građevinski vrlo zahtjevno tržište Egipta dobar znak za hrvatski izvoz i njegov rast, posebno u vrijeme opće krize. Nastojanje da potakne izvoz na tom tržištu donijelo je CEMEX-u priznanje "Zlatni ključ" za najboljeg izvoznika u Egipat u 2009. godini, nagradu Hrvatskih izvoznika dodijeljenu na njihovoj nedavno održanoj 5. konvenciji, dodaje se.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik